Cultuur & steden

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het huis ligt ongeveer 10 km van de Belgische grens, met de mooiste steden van Europa binnen een uur rijafstand.

Brugge (25 km)

De middeleeuwse stad Brugge ligt op fietsafstand van ons huis. De historische stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. De historische binnenstad van Brugge staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Gent (45 km)

Het is absoluut de moeite waard een hele dag naar Gent te gaan. De mooie middeleeuwse binnenstad is veel minder toeristisch dan Brugge. Gent heeft een heel goed winkelaanbod en een zeer goed cultureel leven. Hoogtepunten om te bezoeken zijn de middeleeuwse burcht, De Gravensteen en het Lam Gods van de gebroeders Van Eyk in de Sint Baafskathedraal.

Antwerpen (80 km)

De historische binnenstad van Antwerpen is voor de Zeeuwen de plek om te winkelen en om uit te gaan. Antwerpen staat al jaren bekend als winkelstad nummer 1 in de Benelux.

Lille (110 km)

Lille is voor veel mensen een onbekende stad, terwijl het genoeg te bieden heeft. Het ligt op een dik uur rijden van ons huis. Je kunt er fantastisch winkelen in het middeleeuwse deel van de binnenstad en op de terugweg even bij de immens grote supermarkt Auchan stoppen voor de echte Franse producten.

Cultuur

Een van de mooie concertzalen van BelgiĆ« ligt in Brugge. Het Concertgebouw Brugge  heeft een goed klassiek programma. In Gent zit een van Belgisch grootste theatergezelschappen NT Gent en Middelburg heeft een van de leukste festivals van Nederland, het Nazomerfestival Zeeland.  Maar ook dichtbij huis is genoeg te doen. Het Ledeltheater in Oostburg is heeft een leuke programmering en er zijn ook films te zien.